Передати апетитність їжі не така вже й легка справа, якщо ви не фуд-стиліст. Для цього існує цілий ряд секретів, правил, щоб викликати бажання з’їсти страву з першого погляду. То ж, запасіться кондиціонером та лаком для волосся, автомобільним мастилом та дезодорантом, бо жодна фуд-зйомка не проходить без таких хитрощів.
Ну що, поїхали?
Світло. Ви завжди маєте пам’ятати про нього, їжу найкраще фотографувати при денному. Якщо фуд-зйомка проходить у приміщенні, краще вимкнути всі інші штучні джерела світла, щоб уникнути небажаних відтінків і картинка виглядала максимально природно.
Ракурс. Вибирайте максимально вигідний, щоб передати кожну деталь. Наприклад, піцу краще фотографувати зверху, бургери – з фронтального ракурсу, десерти – під кутом 45 °C. Головні об’єкти розміщуйте на лініях перетину третин.
Композиція. Щоб зробити фуд-фото гармонійним, варто використовувати різний реквізит. Спеції, столові прибори, журнали, книги, тканинні серветки, квіти, свічки та навіть руки стануть у цій справі справжньою родзинкою. Ви маєте створити ефект присутності, щоб споживач одразу відчував той апетитний аромат і смак, лише подивившись на зображення.
Їжа. Нам часто доводиться проводити таку зйомку і ми вже на 100% переконались, що краще фотографувати їжу, яка не до кінця приготована. Це дозволяє не втрачати їй форму під час процесу та зберегти всю фактуру. Щодо секретів, то для блиску і свіжості страв можна використати автомобільне мастило WD-40 або ж кокосову олію, для м’яса, риби і бургерів саме те. Щоб зобразити дрібні краплі води на склі, використовується спреєвий дезодорант або ж лак для волосся. Лак також підійде для салату, якщо потрібно його зафіксувати та додати об’ємності. А замість молочних коктейлів та мусових десертів в кадрі добре виглядатиме кондиціонер чи маска для волосся.
Ви можете зробити це самі або ж довірити цю хитрість нам. Повірте, такої смакоти ви ще не бачили.